Over Ons

Marcela

Marcela geeft privé-pianolessen en is tevens docent Muziek en CKV op het Scheldemondcollege in Vlissingen.

Marcela werd geboren in Tilburg. Als peuter was ze al geïnteresseerd in klassieke muziek en toen ze op zolder van een oom een harmonium tegenkwam, was ze niet meer van het toetsenbord af te slaan. Een week later stond er een piano bij haar thuis en kreeg ze pianolessen. Alle tijd die ze had na school besteedde ze aan de muziek en na het behalen van haar VWO-diploma ging ze hoofdvak piano studeren aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.

Daar ontmoette ze Jaco met wie ze vervolgens jarenlang een pianoduo vormde. Zij traden veelvuldig op en bereikten de finale van het Pianoduo Concours in Tokio, Japan.

Samen richtten zij ‘Simons Musici’ op. Onder hun uitgeversnaam Conquistador verschenen CD’s, boeken en bladmuziek.

Twee jaar lang leidden Marcela en Jaco Popkoor Lacoda. Het koor bestaat allang niet meer, maar de naam Lacoda is tot op heden in stand gehouden. Lacoda is een muzikale term en betekent ‘Slotstuk’. Maar het betekent meer: het zijn de laatste twee letters van de namen Marcela, Jaco en Amanda!

Marcela is naast docent piano ook begeleider geweest van verschillende jonge solisten op het Prinses Christina Concours, gaf verschillende recitals in Duitsland ter ere van de componiste Clara Schumann en was één van de eerste docenten ‘Muziek op Schoot’, muzieklesjes aan ouders met baby’s vanaf 4 maanden tot peuters van 4 jaar.

Jaco

Jaco geeft privé-lessen piano en houdt zich bezig met het componeren van songs en pianomuziek. Daarnaast schrijft hij artikelen over de historie van het (voormalige) eiland Walcheren.  

Jaco Simons werd geboren in Vlissingen. Op 8-jarige leeftijd begon hij met orgel spelen en twee jaar later kwam piano erbij. Toen hij elf jaar was maakte hij zijn debuut op het orgel van de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Twee jaar later werd Jaco benoemd tot kerkorganist op diverse locaties in zijn geboortestad.

Zijn eerste stappen als docent deed hij op 15-jarige leeftijd. Direct daarna won hij diverse orgelconcoursen in Nederland.

Op het conservatorium ging Jaco twee hoofdvakken studeren, kerkorgel, bij de bekende Zeeuw Bram Beekman, en piano.

Met Marcela vormde Jaco jarenlang een pianoduo. Zij traden veelvuldig op en bereikten de finale van het Pianoduo Concours in Tokio, Japan.

Samen met Marcela richtte Jaco ‘Simons Musici’ op. Onder hun uitgeversnaam Conquistador verschenen CD’s, boeken en bladmuziek.

Twee jaar lang leidden Marcela en Jaco Popkoor Lacoda. Het koor bestaat allang niet meer, maar de naam Lacoda is tot op heden in stand gehouden. Lacoda is een muzikale term en betekent ‘Slotstuk’. Maar het betekent meer: het zijn de laatste twee letters van de namen Marcela, Jaco en Amanda!

Jaco heeft zich ook ontpopt als songwriter en schreef diverse pianocomposities. Op deze website zijn diverse liedjes en pianowerken te vinden en te beluisteren.

Vanaf 2007 houdt Jaco zich bezig met archiefonderzoeken betreffende de historie van het Zeeuwse eiland Walcheren. Dat leidde tot het schrijven van een grote hoeveelheid artikelen voor diverse heemkundige bladen. De meeste artikelen gaan over boerderijen, buitenplaatsen en Walcherse plaatsnamen in het buitenland. En natuurlijk over de wijk Paauwenburg waar ‘Lacoda’ woont.

En tot slot nog het thema reizen. Vooral in de periode 1990-2005 maakten Jaco, Marcela en (vanaf 1996) Amanda, reizen over de hele wereld. Jaco publiceerde in 2002 een boek over de vijf kleinste staten op de wereld, Minilanden.

Amanda

Amanda studeerde aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waar zij werd opgeleid tot musicalartiest. Al binnen twee dagen na haar afstuderen zat Amanda in het vliegtuig op weg naar Los Angeles. Daar volgde een zes weken lange training om te gaan werken als danseres in de shows van Princess Cruises. Haar werkveld lag toen op de woelige baren van de Pacific. Nu Amanda de zee heeft verlaten, zal ze de belangrijkste theaters van Nederland gaan ontdekken. The Magic of Jeans is de naam van de Nederlandse theatertour waarvan Amanda van september 2019 tot en met maart 2020 deel uitmaakt. In deze show zal Amanda niet alleen als danseres, maar ook als zangeres optreden; samen met zeven zeer talentvolle collegae.

De Vlissingse Amanda Simons werd geboren op 8 augustus 1996. Als twee jarig meisje beklom ze voor het eerst het podium om piano te spelen en te zingen voor publiek. Ze was tijdens haar debuut zo enthousiast dat ze een trede van de podiumtrap over het hoofd zag en languit over het podium gleed!  Op 11-jarige leeftijd won Amanda het Kinderen voor Kinderen Songfestival in Zeeland, waarna ze te zien was in de landelijke tv-finale, uitgezonden door de VARA. Hier zong ze het liedje ‘De Coolste DJ’. In datzelfde jaar was Amanda ‘Prinses van Zeeland’ in het 7-delige televisie programma ‘Van Assepoester tot Prinses’ van de TROS.  Na het Gymnasium te hebben afgerond aan het Scheldemond College te Vlissingen verhuisde Amanda naar Amsterdam voor de HBO-opleiding aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Daar had ze het jaar daarvoor de weekendklas vooropleiding gevolgd. Het jaar daarvoor had Amanda al de vooropleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg gevolgd.

Tijdens haar opleiding in Amsterdam was Amanda te zien in de rol van Fleur de Lys in de musical De Klokkenluider van de Notre Dame (van producent OpusOne) en als backingvocal in The Passion en Kerst op de Dam (EO). Verder toerde ze met Musicals in Concert Live on Tour als dance swing en was ze danseres bij Ladies of Soul en The Christmas Show in de Ziggodome in Amsterdam.  Amanda gaf verschillende lessen en workshops, waaronder bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts in de stijlen Ballet, Song&Dance, PopShowMusicalDans en zang. Voor Lacoda Singons geeft Amanda workshops.